Upišite se u bazu

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Humanitarna akcija OBRTNICI ZA ZDRAVLJE za Kliniku za tumore KBC Rijeka
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizator je humanitarne pomoći te provodi humanitarnu akciju OBRTNICI ZA ZDRAVLJE za Kliniku za tumore KBC Rijeka pod sloganom “Zajedno za kliniku koja spašava živote”. Humanitarna akcija provodi se od 25.lipnja 2025.godine do 10.rujna 2025.godine. U cilju povećanja kvalitete skrbi i liječenja onkoloških bolesnika koji se liječe na Klinici za tumore […]
Održan je 18. Obrtnički kotlić u Vrbovskom
U organizaciji Udruženja obrtnika Vrbovsko uz podršku Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, 23. i 24. svibnja 2025.godine održan je 18. Obrtnički kotlić u Vrbovskom koji je okupio vrhunske majstore u spravljanju kotlića iz cijele Hrvatske. Brojne ekipe su se natjecale, a najboljima su proglašeni: Kako je bilo u Gorskom kotaru pogledajte u galeriji i pridružite nam […]
Održan 4. STRUKON – strukovna konferencija STAZOM PODUZETNIŠTVA u Delnicama
Danas je u vijećnici Grada Delnica u srcu zelenog Gorskog kotara održan 4. STRUKON- strukovna konferencija Obrtničke komore Primorsko-goranske županije STAZOM PODUZETNIŠTVA u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i Udruženja obrtnika Delnice. Konferencija je okupila brojne poduzetnike i obrtnike,  stručnjake i dionike iz različitih sektora kojima je STRUKON već postao mjesto susreta i razmjene vrijednih […]