Upišite se u bazu

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a ok.rijeka@hok.hr.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Održan je 18. Obrtnički kotlić u Vrbovskom
U organizaciji Udruženja obrtnika Vrbovsko uz podršku Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, 23. i 24. svibnja 2025.godine održan je 18. Obrtnički kotlić u Vrbovskom koji je okupio vrhunske majstore u spravljanju kotlića iz cijele Hrvatske. Brojne ekipe su se natjecale, a najboljima su proglašeni: Kako je bilo u Gorskom kotaru pogledajte u galeriji i pridružite nam […]
Održan 4. STRUKON – strukovna konferencija STAZOM PODUZETNIŠTVA u Delnicama
Danas je u vijećnici Grada Delnica u srcu zelenog Gorskog kotara održan 4. STRUKON- strukovna konferencija Obrtničke komore Primorsko-goranske županije STAZOM PODUZETNIŠTVA u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i Udruženja obrtnika Delnice. Konferencija je okupila brojne poduzetnike i obrtnike,  stručnjake i dionike iz različitih sektora kojima je STRUKON već postao mjesto susreta i razmjene vrijednih […]
18. Kvarner EXPO – sajam suvenira i autohtonih proizvoda / grad Krk / 13.-15.06.2025.godine
Kvarner EXPO, specijalizirani sajam posvećen promicanju bogate kulturne baštine i tradicije te umijeća hrvatskih kreativaca održati će se u gradu Krku, na rivi u terminu od 13. do 15.lipnja 2025.godine ! Ovogodišnji sajam u slavljeničkom ruhu povodom 18. rođendana dovodi mnoštvo izlagača i donosi bogat program, koji će zasigurno razveseliti sve ljubitelje hrvatskog dizajna i […]